dinsdag 29 maart 2016

Step 5: Getting to know the US, part 2

Nog meer weetjes!


Wist-je-dat ...

- je fietsen vooraan op de bus kan plaatsen, zodat je deze overal kan gebruiken?

- je hier niet enkel drive-in fastfoodrestaurants hebt, maar dat je ook een drive-in hebt voor de apotheken en banken?

- je niet eens te auto uit hoeft om te tanken, maar enkel je bankkaart door je raampje moet geven aan de bediende en je auto wordt volgetankt?

- de stopcontacten hier anders zijn? (dus vergeet geen adapter mee te brengen als je op bezoek komt)

- Afstanden in miles, afmetingen in feet en inches, gewicht in pounds en temperatuur in Fahrenheit is?

- het stratennet heel handig is ingedeeld? Grote banen zijn avenues en de kleine straten die hen kruisen zijn genummerde streets.

- het weer enorm veel fluctueert? De temperatuur kan meer als 15 graden Celsius verschillen per dag en ook de neerslag/wind/zonneschijn verschilt van dag tot dag. Bijvoorbeeld vandaag koud en sneeuw maar morgen warm en zonnig.

- Amerikanen bezeten zijn van hun burgers, bagels, hot dogs, pretzels, pizza's, steaks, eggs en bacon?

- De verandering van de tijd in wintertijd/zomertijd, hier twee weken eerder gebeurt waardoor we twee weken lang maar vijf uur verschil hebben tussen Belgie en New Jersey in plaats van zes uren?

- Alles hier groter, luider en extremer is?

zondag 6 maart 2016

Chicago

Eindelijk was het tijd om onze grenzen te verbreden en een nieuwe staat/stad te gaan ontdekken. Senne moet regelmatig in Chicago zijn voor het werk, dus besloten we er een leuk weekendje aan te koppelen om onze acht jaar samen/zes maanden getrouwd te vieren.

Vrijdagnacht om 1u kwamen we aan in The Windy City en de stad had zijn naam niet gestolen. Het was nog ijzig koud maar dat hield ons niet tegen om er op uit te trekken. In ons hotel bevond zich een nachtclub dus we werden meteen verwelkomd door feestende locals. Voor ons was een goede nachtrust veel aanlokkelijker dus opteerden we daar voor.

Zaterdagochtend werden we helaas gewekt door droevig nieuws, Senne zijn opa was overleden. Na het treffen van regelingen en het verwerken van de eerste klap, besloten we toch in Chicago te blijven en het beste te maken van het weekend omdat hij het zo ook gewild zou hebben.

We vulden onze zaterdag en zondag met het verkennen van de meest bekende plekjes en eten van de typische gerechten van de grootste stad in Illinois. We slenterden door de Magnificent Mile, genoten van het uitzicht op de Mississippi River aan de Navy Pier, kuierden door het Millennium Park met de wereldberoemde zilveren boon, dronken cocktails in de Signature Lounge van de torenhoge John Hancock Tower en kregen een prachtig uitzicht op het nachtelijke Chicago, zagen het Wrigley Baseball Field helaas zonder de trainende Cubs, namen foto's van de Buckingham Fountain in Grant Park en aten een typische deep dish pizza in Giordano's die helaas teleurstelde en meer proefde als een quiche dan een pizza.

Chicago was prachtig. Het is een indrukwekkende, mooie en gezellige stad vol entertainment, cultuur en jazz muziek. Het is vergelijkbaar met New York City maar dan veel rustiger en minder luid. We gaan zeker nog eens terug in de zomer voor het festivalseizoen, de hotdogs, en zo veel meer...

Klik hier voor de link naar het fotoalbum: Chicago


woensdag 2 maart 2016

Number plates game

Hier bestaat het populaire spelletje om de nummerplaten te spotten van alle 50 Amerikaanse staten. Wij zijn hier meteen mee gestart op onze huwelijksreis maar het is niet eenvoudig natuurlijk want het is een heel groot land. Maar wel heel leuk dat elke staat niet enkel zijn eigen wetten en cultuur heeft, maar dus ook een kleurrijke nummerplaat.

Klik hier voor de link naar het webalbum: USA States