vrijdag 25 december 2015

At Christmastime


De tijd gaan snel, opeens staat Kerstmis al voor de deur!

Het is natuurlijk niet hetzelfde om deze feestdag met z'n tweetjes te vieren in plaats van met twee families. Maar we maakten er het beste van! Via skype konden we toch een beetje mee vieren met de Plesserkes op kerstavond en de Dreesekes op kerstdag. En we kregen ook onderstaand filmpje als verrassing. Dank jullie wel! En natuurlijk zorgden al die decemberbezoekjes voor een echt thuisgevoel...

Met ons tweetjes maakten we er een gezellige vierdaagse kerst van, gevuld met samen lekker koken en eten, toffe cadeautjes, genieten van elkaar en naar jaarlijkse traditie een Harry Potter-marathon :)

* It's the most wonderful time of the year *





maandag 21 december 2015

Femke op bezoek

"Ik kom af" zei ze opeens, en enkele weken later was ons Femke er al :)
Het was maar een kort bezoekje maar daarom niet minder leuk. Hoewel de start niet al te denderend was, aangezien ze in Parijs Femke haar bagage niet op het juist vliegtuig hadden gelegd en deze pas zaterdagavond arriveerde. Maar dat lieten we de pret niet bederven. Vrijdag namen we de tijd om bij te kletsen, Red Bank te laten zien en uit te rusten. Zaterdag was ik helaas ziek geworden, wat betekende dat het een Plessers broer en zus weekend zou worden. In sneltempo gingen ze als echte toeristen door New York. Zowel zaterdag- als zondagavond kwamen ze stikkapot maar met een tevreden lach op hun gezicht thuis. De 'sjarelkes' profiteerden er ook goed van met taxi's, lekker eten en shoppen a volonte. Op Femke haar laatste dag voelde ik me beter dus kon ik haar meenemen naar Asbury, waar ze helemaal verliefd werd op de hometown van Bruce Springsteen en graag bij ons in New Jersey wilde komen wonen...






zaterdag 12 december 2015

Sinterklaas met Sanne

Juist wanneer we dachten dat Sinterklaas ons vergeten was in het verre Amerika, kwam Sanne langs met heel wat lekkers van de heilige man! Hoera! En zoals het hoort, brachten we de dag door met het eten van chocolade en maken van verse speculaaskoekjes. Senne vertrok dezelfde dag nog op zakenreis dus het werd een meidenonderonsje voor enkele dagen.

De week werd gevuld met toeristische New York City tijd, afgewisseld met authentieke New Jersey dagen. Maandag vlogen we er in met Central Park (met onder andere de opnames van de tv serie Gotham), ontdekten we supergezellige kerstmarktjes (met echte Luikse wafels), en had Rockefeller Center geen geheimen meer voor ons. Dinsdag kwam Sanne mee pannenkoeken bakken voor het Japanse babysitgezin, gevolgd door een shopnamiddag in the mall en dwaalden we 's avonds door de straten van Red Bank voor een lekkere hap. Woensdag bezochten we the ground zero, wall street en voerden we met de ferry langs het vrijheidsbeeld. Nadien gingen we naar de Brooklyn bridge, grand central station, Bryant park en times square. Op donderdag hingen we opnieuw de toerist uit. We startten met the high line en gingen verder naar Chelsea market, Washington square, Soho, little Italy en Chinatown. Maar het belangrijkste was dat we de avond afsloten met een authentieke broadyway musical 'Mathilda'. Het was mijn eerste musical, en het was nogal wennen :) De volgende dag hielden we het weer lokaal. We gingen opnieuw samen babysitten, hielden namiddag het rustig thuis en maakten ons samen met Senne klaar voor de mingle-and-jingle-dessert-party van die avond. Onze appartementsblok organiseert regelmatig samenkomsten zodat de bewoners elkaar leren kennen. En dit kerstfeestje was onze eerste gelegenheid om dat te doen. De eerste momenten waren wat onwennig omdat er niet veel jong volk te zien was, de dessertjes niet onze goesting waren en er niet veel gesprekken op gang kwamen. Maar na een tijdje kwamen er veel jonge mensen tevoorschijn, dronken we meer dan een glaasje wijn en werd het heel erg gezellig. Het feestje kwam ten einde maar wij besloten het verder te zetten in ons lokaal en vooral dichtsbijzijnd stamcafe 'Taste'. Het werd een memorabele avond met veel nieuwe Amerikaanse vrienden. De laatste dag trokken Sanne en ik naar Asbury Park aan de Jersey Shore. Het was een heerlijke warme dag dus voetjebaden in de zee hoorde er bij! Na het verorberen van een heerlijk ijsje op de dijk werd het helaas tijd om weer afscheid van elkaar te nemen.

Maar... terugkomen zal ze :)