maandag 5 oktober 2015

Step 1: Meet & Greet

Eind juli mochten we van Nitto met ons tweetjes naar Amerika gaan om te beslissen waar we de volgende drie jaren zouden doorbrengen. We besloten om er meteen het meeste uit te halen en niet enkel een woonplaats te kiezen maar ook New York City te verkennen!

New York is indrukwekkend. Vanaf het eerste moment word je via alle zintuigen gewaar dat je in the big apple bent; je ruikt de hotdogs, je voelt de warme lucht, je hoort de typische stadsgeluiden, je ziet duizend en een dingen tegelijk en je kan de opwinding bijna proeven! We hebben ons dan ook schaamteloos als toeristen gedragen. Niet alleen typische gerechten en dranken uitgetest maar ook we al wat bekende trekpleisters gaan bezoeken: Central Park (waar zoveel actie is dat je hier alleen al een week kan doorbrengen: een zoo, een speeltuin, optredens, sporten, speeltuin, ...), fifth avenue (boetiekjes en villa's), langs de belangrijke museums gewandeld (guggenheim, moma, national history museum, ...), rockerfellercenter, times square, broadway, wtc torens, wall street, statue of liberty van ver af, brooklyn bridge, ... Overal is er wel iets te zien of te doen, om het even wanneer. New York is duidelijk the city that never sleeps.

Na die kleine citytrip was het aan ons om samen met enkele makelaars op huizenjacht te gaan. We wisten dat we niet in New York City zelf wilden wonen omwille van de prijs, drukte en de afstand, maar waar dan wel? Senne was voordien al naar New York gekomen voor het werk en had al kennis gemaakt met enkele dorpjes aan de andere kant van het water, in New Jersey. Dus die stonden al op ons lijstje om te gaan bezoeken. En via suggesties van zijn Amerikaanse collega's en een blik op de kaart, raakte ons lijstje aardig gevuld. Dat betekende ook drukke dagen want elke dag naar een andere plek en zo'n 10-15 woningen bekijken is enorm uitputtend. Als snel bleek dat hoe dichter bij New York, hoe duurder de woning en hoe minder de woning te bieden had. We hebben wat gezien: lelijk/prachtig, goedkoop/duur, groot huis/mini appartement, ... Voor ons was het vooral belangrijk om een goede ligging te hebben: vlakbij de grote steden, dicht genoeg bij Senne zijn werk en vooral in een gezellig buurt met actie. Maar natuurlijk moest de woning zelf ook aantrekkelijk zijn. En dan opeens was het tijd om te kiezen... Na eindeloze pro en contra-lijstjes en veel onderhandelingen (want het is nogal een gedoe om als buitenlander te huren) bleek het toch neer te komen op ons buikgevoel en we waren nu eenmaal verliefd geworden op een appartement in Red Bank...

Red Bank is een klein dorpje in New Jersey. Het heeft wat weg van Leuven met zijn talloze restaurantjes met wereldkeukens, zijn toffe winkeltjes, de jonge inwoners, de cafeetjes, een cinema, een theater, een concertzaal (met bekende namen als Bruce Springsteen en Deep Purple) en zo veel meer. Er is altijd wat te doen, van wekelijkse markten tot festivals en evenementen. Het is een halfuurtje rijden naar Senne zijn werk. Een eenvoudige rechtstreekse route. Het ligt centraal tussen New York en Philadelphia, beiden op een dik uur afstand. Ook Boston is vlakbij. Het ligt dichtbij de Oostkust, aan de Jersey Shore. Op een kwartier tijd zitten we met de voetjes in het water. Het ligt tegen de Navesink River. Het ligt langs Route 35 waardoor alles in de buurt is. Het treinstation is one block away, waardoor we rechtstreeks naar New York City kunnen (en onder Madison Square Garden uitkomen); rechtstreeks naar Newark airport kunnen (heel handig voor onze bezoekers) en rechtstreeks naar de Bay Side voor het strand. Kortom genoeg te bieden dus :)

Het belangrijkste was in orde gemaakt, Red Bank it would be. Nu was het enkel nog afwachten tot september...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten