donderdag 22 oktober 2015

Step 6: Riding it right

In Amerika rijden veel auto's. Vooral veel grote auto's. Noem ze maar gerust trucks. Het was in het begin een hele aanpassing om hier rond te rijden. Ten eerste is het anders om met een automaat te rijden. Je rechterhand blijft die knuppel zoeken :) en ook de verkeersregels zijn wel wat anders, je wordt soms nogal verrast door bepaalde acties van andere weggebruikers. Maar de wegen zijn ook breder en de parkeerplaatsen groter. En aangezien ze al tegen onze tweede huurwagen hadden geschuurd, wilden we toch graag een eigen wagen hebben.

Nitto America gaf ons de keuze om zelf onze bedrijfswagen te kiezen die we wilden om leasen. Maar welke auto kies je dan? Eerst wilden we graag een Europese wagen, iets bekend en niet te groot. Maar al snel bleek dat je dan ook meer geld moest neertellen. Tja, dan maar de ommezwaai. Aangezien we toch in Amerika wonen dan ook maar een echte Amerikaanse wagen!

Blijkbaar is het een heel gedoe om een auto te kopen/leasen als buitenlander qua papierwerk. Je moet credit hebben in het land, en dat krijg je enkel door er lange tijd te wonen en netjes je rekeningen te betalen, maar dat hadden we dus niet. Sommige autodealers deden dan ook geen moeite om ons te helpen. Maar gelukkig zijn er ook lieve Amerikanen die dat extra werk er graag bijnemen om een auto te verkopen. En blijkbaar ben ik het onderhandelen van Peru nog niet verleerd want we hebben duizenden dollars van de prijs kunnen afdoen zodat een erg luxueuze wagen toch in ons budget viel!

Ladies and gentlemen, meet Harvey! Onze nieuwe Amerikaanse Lincoln, het luxemerk van Ford in Amerika. Het is een toppertje! Hij rijdt geweldig smooth, ik pas met gemak in de koffer, je kan er tegen praten en hij heeft allerlei snufjes waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden :)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten