zaterdag 31 oktober 2015

Halloween

Halloween vindt plaats op 31 oktober. Het is geen echte feestdag maar dat betekent niet dat het niet goed gevierd wordt in de Verenigde Staten. Weken vooraf zie je overal pompoenen verschijnen, kleuren de winkels oranje, en hangen er spinnenwebben en spoken in de voortuinen.

Er zijn heel wat Halloween activiteiten. Costume parties, jack-o'-lanterns uit pompoenen kerven, vuurkorven aansteken en marshmallows roosteren, appels een suikerrode laag geven, grappen uithalen, themaspelletjes spelen, spookhuizen bezoeken, enge verhalen vertellen en horrorfilms kijken, ... De meest gekende en belangrijkste is dat de kinderen verkleed de straten rondtrekken en bij de huizen aanbellen voor trick-or-treating. Ze vragen snoepjes en wanneer ze deze niet krijgen, halen ze een grap uit met je huis.

Wij hadden alvast een reuze zak snoep in huis gehaald voor de trick-or-treaters en deze voor de deur gezet voor eventuele bezoekers, maar gingen zelf op pad in het dorp om het fenomeen in actie te zien. Er waren heel wat groepen verkleedde kinderen en hun ouders die eng door de straten dwaalden (maar er vooral heel erg schattig uitzagen!) en hun oranje emmertjes vulden met heerlijke snoep die ze van de bewoners kregen. Wij eindigden de avond in een van de gezellige restaurantjes in Red Bank en merkten helaas bij thuiskomst dat onze snoep nog onaangeroerd was gebleven.

Onze eerste Halloween was heel rustig maar wie weet wagen we ons volgend jaar wel zelf aan een verkleedpartij ;)

De dag na Halloween, op 1 november, is er de jaarlijkse marathon van New York, en hoewel Senne er nog niet klaar voor is, kriebelt het bij hem toch om in de volgende jaren een keertje mee te lopen. Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten